Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 15., szerda

12. Dilemmák

 Nagyjából sikerült meglátogatni az összes olyan taster sessiont, amire kíváncsi voltam (persze a philosophy caffe és az MUN így is kimaradt), hát nem könnyű választani, ráadásul figyelni kell a sorrendre is.
  Az első helyért a creative writing és a ways of seeing versenyzik, de egyébként is szoros a mezőny.
Amit valószínűleg nem jelölök meg: Theatre (de sajnálom, komolyan, mert egyébként nagyon érdekes... bármilyen más helyzetben rohannék felvenni), Chess (sakkozni máskor is tudok, nem szeretném beépíteni az órarendembe), Astronomy (nem hiszem, hogy az érdeklődésem valóban kitartana év végéig), és az MUN (egyrészt taster sessionon sem voltam, másrészt magán az eseményen mindenki részt fog venni, remélem úgy is hozza majd az élményt).
 A Current Affairs és a Cult Films&Classical Movies a második ehlyért harcol, egyre elkeseredettebben.
Egyszerűen nem tudom eldönteni, melyiket akarom jobban. A Current Affairsen egy csomó aktuális izgalmasságról lehetne beszélni, ráadásul ott érvényesülne legjobban a társaság színessége. A taster sessionon például az EU bővítési politkájáról kezdtünk nagyon jól beszélgetni, hihetetlen látványos, hogy más-más emberek más-más országból mennyire különbözően gondolkodnak erről (pedig az ember azt hinné, Európában nem különbözünk annyira egymástól (minden moszkvai tapasztalata ellenére)), iszonyú izgalmas, csak az egész mindössze egy óra, és az pont kevés. Kifejezetten rossz volt félbe(?)hagyni egy témát egy másik kedvéért (mondjuk ez lehet, hogy a rendes eventeken nem így lesz), és ilyesmiről máskor is lehet a többiekkel beszélni...
  A filmklubot ezzel szemben Kerstin tartja (kifejezetten javította a róla szerzett benyomásaimat, hogy órán kívül láttam, mondjuk így is volt egy két furcsa kiszólása, de igazából lehet, hogy az egész csak azért zavar, mert tanít is engem), viszont abszolút pihentető lenne, és egy csomó olyan filmet néznénk, amit már nagyon régóta szeretnék látni (például a Casablanca, amivel elgalább három-négy éve szemezek, csak valahogy sosme jutottam el odáig, hogy tényleg megnézzem; it's a shame on me, tudom), és utána lehetne jókat beszélgetni. Arról már nem is beszélve, hogy én is megnézethetem a kedvenceimet másokkal, meg ők is az övéiket az enyémmel.
  De hát filmet nézni is lehet órán kívül.
Az első két hely pedig biztosítva van a fent említett Ways of Seeingnek és a Creative Writingnak, csak az a kérdés, melyiket írom első helyre (illetve, hogyha megkapom az egyiket, a másikat vegyem fel additional activitynek, vagy a Philosophy Caffet, vagy esetleg a harmadik helyezettek közül valamit, borzasztó).
  A Creative Writing pont az a dolog, amire szükségem lenne így hét közben, egy óra szabad asszociáció bármiről, írásban. A taster session után is egy csomó ötletem volt, teljesen feltöltődtem.
  Viszont Henry, aki a Ways of Seeinget tartja (vele voltunk Velencében), egyszerűen zseniális. Hihetetlen élvezetesen magyaráz, abszolút és pontosan tudja, mit-miről-miért mond, de közben összevissza ugrik az egyik témától a másikhoz, de úgy, hogy közben folyamatosan adagolja azokat az információkat, amik magyarázzák a váltást. Nem csak szimplán megválaszolja a kérdéseket, hanem együtt gondolkodik velünk, improvizál (így jutottunk el az aztékoktól Lady Gagáig, a vérportréig, Andy Warholig, hogy aztán egy kicsit kritizálja Dalít, hihetetlen volt).
  És nagyon jó brit akcentusa és szarkasztikus humora van.

  Azt hiszem, végül mégis a Creative Writingot fogom első helyre írni, emrt arra mindig óriási túljelentkezés van, aztán majd meglátjuk. Mondjuk felveszem a Ways of Seeinget additionalnak, a többire pedig majd idő függvényében el-ellátogatok (a Philosophy Caffeval és a filmklubbal biztosan biztosan meg lehet ezt csinálni, és remélem, hogy a Current Affairsal is...).
  Kérdés, mennyi időre lesz szükségem tanulni. A matek nem vészes, problémát legfeljebb az okoz, hogy a képletek, amik felderengenek tavalyról, inkább akadályozzák, mint segítik a megértést. Erre még át kell állni. Viszont a biosz kemény. Nem is annyira a tananyagban, az azért két hét után még nem látszik... de az már most nyilvánvaló, hogy nagyon sok munkát igányel majd.
  Komolyan gondolkozom rajta, hogy leadjam, úgyis csak azért vettem fel, hogy ne gagyi environmental systemset tanuljak (elnézést mindenkitől), de igazából semmi további tervem nincsen vele, és annyira nem éri meg... és akkor több időm lenne creative activitykre járni.  Egyelőre hagyom a dolgokat októberig, akkor majd lehet még tantárgyakat váltani. Legfeljebb egy kicsit körbeérdeklődök. Meglátjuk.

  Holnap az első órám free block.
Nagyon vérmes reményeket fűzök ehhez a plusz egy óra alváshoz...
Mondjuk már előre látom, hogy a holnap reggel pont ugyanolyan kóma lesz, mint a mai volt, free block ide vagy oda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése