Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 4., szombat

5. Szombat

  Elméletileg ez lenne az első hétvégénk, de egyelőre semmi változás nem érzékelhető. Ugyanúgy vannak délelőtti-délutáni programok, még bőven tart a kicsi primik bevezetése a duinoi létezésbe... Ma délelőtt a social serviceket mutatták be, először volt egy nagy meeting az Auditoriumban, aztán átmentünk az iskolaépületbe, ahol termekre lebontva mutatták be nekünk a serviceket azok a másodévesek, akik az előző évben az aktuális elfoglaltságot végezték, délután most nincsen semmi, csak az esti Welcome Showra kell készülni (be kell majd öltözni jelmezbe, de erről később).
  Tegnap délután beszéltem Timmel a tantárgyaimról, megvan a matek emeltszint, de az angolról még mindig nem tudok semmit. Hét tárgyam lesz, magyar irodalom (selftought, tehát standard szinten), angol (még nem tudom, összejön-e az A2, vagy maradok B-n. Igazából mindenképpen jobb lenne az A2, egyrészt mert az az irodalom, ami érdekel, másrészt ellenkező esetben a B-t is emelt szinten venném fel, és akkor hét tárgyam lenne, négy emelt szinttel, ami Tim szerint nagyon sok (bár itthon az az általános vélekedés, hogy magyar diákoknak ez teljességel bírható, tartható, és normális is, nem tudom)), töri emelt, közgáz emelt, matek emelt, biológia standard és olasz standard. Ezeken kívül kell majd választanom három ún. Core Activityt délutánra, ezek lesznek a kötelező jellegű délutáni elfoglaltságaim, de ezeken kívül felvehetek még többet is, de az már nincsen olyan szigorúan véve (vagy legalábbis tanárfüggő). A három fő elfoglaltságból egy a social service, egy        sport, egy pedig valamilyen "kreatív elfoglaltság".
  Tim azt mondta, hét tantárgy mellett, főleg, ha négy emeltem van, legfeljebb öt délutáni elfoglaltságot érdemes felvenni, különben az embernek semmire sem marad ideje. Az a baj, hogy legszívesebben az összeset felvenném.
 Tegnap volt még Reflection Time és kincsvadászat (az utóbbi rendkívül hasznos volt Duino megismerése szempontjából), és kaptunk meghívót az UWC Circusba, ami a Welcome Showal lesz egybekötve. A meghívón volt rajta, hogy milyen jelmezbe kell öltöznünk. Én oroszlán leszek, Lenny bengáli tigris, Job szakállas nő, Zaíd bohóc, lesznek kannibálok, elefántok, fókák, minden.
  Tegnap este volt egy jó kis Welcome Party volt Osmizaban, visszafelé lekéstük a buszt, úgyhogy sétáltunk egy-húsz-harminc percet, mire hazaértünk.
  Elég fáradt vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése